będę brał Cię, kredycie! - kolejny muzyczny pastisz w kampanii kredytu gotówkowego eurobanku

10.06.13

To kolejna metamorfoza Piotra Adamczyka w reklamach eurobanku. Zaczynając jako uliczny wodzirej, następnie dynamiczny wykonawca disco polo, staje się charyzmatycznym raperem podkreślającym możliwość wzięcia kredytu na podstawie wyciągu z konta.

O kredycie odważnie i na wesoło

Nowa kampania jest kontynuacją muzycznej platformy komunikacji, która spodobała się widzom i zyskała dużą popularność. Reklama z Piotrem Adamczykiem w teledysku rodem z disco polo osiągnęła przeszło pół miliona wyświetleń na oficjalnym kanale eurobanku w serwisie YouTube i ponad 200 tysięcy na pozostałych kanałach. Dodatkowo badania firmy Replise potwierdziły pozytywny odbiór tej kampanii - po analizie wzmianek w Internecie na temat reklam czterech znanych marek wykorzystujących celebrytów, to właśnie spoty „Bierz co chesz” z Piotrem Adamczykiem zostały najlepiej ocenione przez Internautów.

W reklamach stawiamy na poczucie humoru i pokazujemy dystans do siebie. Widzimy, że jest to bliskie również naszym klientom, którzy bardzo pozytywnie odebrali poprzednią kampanię „Bierz co chcesz”. W odpowiedzi na tak dobre przyjęcie tej konwencji, w najnowszej kampanii kontynuujemy muzyczną platformę – podkreśla Wojciech Humiński, wiceprezes zarządu eurobanku, odpowiadający m.in. za marketing i produkty bankowe.

Na felgi w trabancie

Motywem przewodnim najnowszej kampanii jest piosenka, która ekspresowo trafiła do słuchaczy i stała się hitem wakacji 2008 roku. Utwór „W aucie” zdobywał czołowe miejsca na listach muzycznych, a teledysk z udziałem znanych aktorów, takich jak Piotr Fronczewski i Stefan Friedmann, otrzymał wyróżnienie Fryderyka 2009.

Do znanej linii melodycznej dodaliśmy ciekawy tekst, podkreślający możliwości, jakie daje kredyt w eurobanku. Poszczególne sceny reklamy pokazują, że każdy może zrealizować swoje marzenia - nawet te dosyć niestandardowe. Co więcej, sam kredyt może otrzymać w bardzo prosty sposób, prezentując swój wyciąg z konta  - mówi Agnieszka Szarek, Dyrektor Departamentu Marketingu eurobanku.

Prosty kredyt na wyciąg z konta

W promocji „Prosty kredyt na wyciąg z konta” eurobank proponuje kredyt gotówkowy do 120 000 zł, który można uzyskać na podstawie wydruku z historii rachunku. Nie są wymagane inne dokumenty potwierdzające uzyskiwany dochód, takie jak np. zaświadczenie o dochodach. Wystarczy, że klient wraz z dowodem tożsamości, przedstawi wyciąg z konta dowolnego banku, na którym znajdują się 3 ostatnie przelewy wynagrodzenia. Może to być wydruk z serwisu bankowości elektronicznej bez podpisu pracownika banku.

Osoby zainteresowane ofertą mogą wnioskować o kredyt w kwocie od 500 zł do 120 000 zł, którego spłata będzie rozłożona na okres od 3 do 84 miesięcy. Klienci samodzielnie mogą wybrać dzień spłaty raty, a także otrzymywać SMS-y przypominające o tym terminie. Dodatkowo raz w roku mogą skorzystać z wakacji kredytowych, czyli zawieszenia jednej raty w chwili, kiedy będą potrzebować oddechu.

Wniosek o kredyt można złożyć w dowolnej placówce eurobanku: https://www.eurobank.pl/placowki,22.html
Udzielenie kredytu zależne jest od pozytywnej oceny zdolności kredytowej Wnioskodawcy przez Euro Bank S.A. Dokumentowanie dochodu na podstawie wyciągu z rachunku osobistego dla osób uzyskujących dochód z tytułu umowy o pracę – za ostatnie 3 miesiące lub otrzymujących świadczenia emerytalne/rentowe – za ostatni lub przedostatni miesiąc.
Z wakacji kredytowych można skorzystać raz na 12 miesięcy, już po 6 terminowo spłaconych ratach. Opłata za wakacje kredytowe wynosi 9,5 zł. Skorzystanie z wakacji kredytowych powoduje wydłużenie okresu kredytowania a tym samym wzrost kosztów kredytu.
Usługa sms jest dostępna pod warunkiem jej aktywacji. Szczegółowe informacje o usłudze znajdują się w Regulaminie Udzielania Pożyczek i Kredytów przez Euro Bank S.A.
Szczegóły oferty, w tym opłaty i prowizje, a także Regulamin Udzielania Pożyczek i Kredytów przez Euro Bank S.A są dostępne na https://www.eurobank.pl i w placówkach banku.