Kredyt gotówkowy eurobanku numerem 1 w rankingu TotalMoney

28.11.13

Kredyt gotówkowy eurobanku znalazł się na 1. miejscu w listopadowym rankingu kredytów i pożyczek gotówkowych TotalMoney.pl w dwóch kategoriach - w zestawieniu kredytów dla klientów wewnętrznych, jak i zewnętrznych.
Koniec roku to okres większego zapotrzebowania na kredyty i pożyczki gotówkowe. W związku z tym serwis TotalMoney sprawdził, w którym banku klient - trzyosobowa rodzina o określonych cechach, najtaniej pożyczy 10 tysięcy złotych na 24 miesiące. Twórcy rankingu zdecydowali się na zmianę najważniejszego kryterium w porównaniu z zestawieniami z poprzednich miesięcy. Za kluczową dla atrakcyjności kredytu przyjęto całkowitą kwotę do zapłaty przez konsumenta zawierającą nie tylko odsetki i prowizje, ale także obowiązkowe opłaty ubezpieczeniowe.

W listopadowym rankingu kredytów gotówkowych brano pod uwagę oferty banków w dwóch kategoriach – klientów wewnętrznych oraz klientów zewnętrznych - w obu eurobank uplasował się na pozycji lidera. Pierwsza kategoria obejmuje klientów posiadających konto osobiste w banku przez co najmniej rok. Drugie zestawienie uwzględnia klientów zewnętrznych, czyli takich, którzy nie posiadają konta osobistego w danym banku i nie chcą go zakładać. Dla obu kategorii przyjęto ten sam profil rodziny.

W rankingu uwzględniono warunki dla oferty promocyjnej CASH-BACK, obowiązującej do końca bieżącego roku. Promocja adresowana jest zarówno do obecnych, jak i nowych klientów eurobanku, a jej podstawowym wyróżnikiem jest bonus finansowy w formie zwrotu odsetek o równowartości 5% każdej raty dla klientów terminowo spłacających raty.

Ranking kredytów i pożyczek gotówkowych TotalMoney– listopad 2013 dostępny jest na stronie serwisu.

RRSO dla przykładu reprezentatywnego na dzień 30.09.2013 przy całkowitej kwocie kredytu 16.500 zł dla 54 miesięcy spłat z prowizją i opłatą przygotowawczą łącznie w kwocie 511,50 zł, z oprocentowaniem 13,50%, z uwzględnieniem zwrotu części pobranych odsetek w wysokości 1.105,38 zł, wynosi 27,24%. RRSO uwzględnia pełny pakiet ubezpieczeń kredytu (łączny koszt: 3.296,70 zł). Rata miesięczna kredytu wynosi 409,37 zł a całkowita kwota do zapłaty 22.106,09 zł.
Miesięczny zwrot części pobranych odsetek wynosi 5% raty kapitałowo-odsetkowej, pod warunkiem terminowej spłaty raty w danym miesiącu, zgodnie z harmonogramem kredytu przy jednoczesnym braku wcześniejszej spłaty
i restrukturyzacji. Promocja od 30.09.2013 do 31.12.2013 obejmuje pożyczki w kwocie do 40.000 zł, z tym że w przypadku kredytu powtórnego dodatkowa kwota to co najmniej 5.000 zł.
Szczegóły oferty, w tym Regulamin Promocji CASH-BACK, lista produktów objętych promocją oraz opłaty i prowizje są dostępne na www.eurobank.pl i w placówkach Banku.