Nowa kampania kredytu gotówkowego eurobanku

15.01.13

Od 14. stycznia można zobaczyć spoty telewizyjne, w których eurobank nawiązuje do ostatniej kampanii kredytu gotówkowego z refrenem „Chciałabym, chciała”. Bank zwraca także uwagę na pierwsze miejsca kredytu gotówkowego eurobanku w rankingach portali Bankier.pl i Comperia.pl.
W poprzedniej kampanii Piotr Adamczyk promował kredyt gotówkowy, śpiewając nowe  zwrotki piosenki „Klub wesołego szampana” Formacji Nieżywych Schabuff, co prowokowało przypadkowo spotkanych przechodniów do uzupełnienia śpiewu refrenem „Chciałabym, chciała”. Muzyczne spoty okazały się dobrym pomysłem. Popularność reklamy, piosenki i samego kredytu przeszła nasze najśmielsze oczekiwania, dlatego zdecydowaliśmy się kontynuować ten cykl reklam – mówi Wojciech Humiński, wiceprezes eurobanku, odpowiadający m.in. za marketing i produkty bankowe. Inspiracją do nowej koncepcji były doświadczenia Piotra Adamczyka, który opowiadał nam, że ostatnio jest zaskakiwany przywoływaniem przez różne osoby melodii i słów piosenki z reklamy – dodaje.

Twórcy spotów postanowili stworzyć kolejną kampanię na bazie zdarzeń z życia aktora. Zainscenizowali więc realne sytuacje, w których do Piotra Adamczyka śpiewając zwracają się mechanik samochodowy i sprzedawczyni w sklepie mięsnym. Bohater reklam eurobanku nie był wtajemniczony w szczegóły produkcji – i udało się go zaskoczyć. Zadzwonili do mnie z serwisu i poprosili, żebym przyjechał na dodatkowy przegląd auta. Zdziwiłem się, bo niedawno robiłem przegląd, ale pojechałem. W końcu używam auta na co dzień, chcę się czuć w nim bezpiecznie. Czekałem na odbiór auta, kiedy pracownik serwisu przyszedł z kluczykami i zaczął mi śpiewać. W pierwszym momencie zdębiałem, ale po chwili złożyłem fakty w całość i nieźle się uśmiałem – podsumowuje aktor.

W warsztacie samochodowym Piotr Adamczyk słyszy śpiew mechanika:
A gdyby dziwne dźwięki mu rura wydawała,
to chce bym ją wymieniała, czy uszy mu zatkała?

Natomiast w sklepie mięsnym ekspedientka śpiewając oferuje mu schab:
A gdybym schab bez kości mu zaoferowała,
to życzysz Pan w całości, czy żebym ćwiartowała?

Kredyt gotówkowy nr 1

Kredyt gotówkowy eurobanku zajął 1. miejsce w rankingach przeprowadzonych przez portale finansowe Bankier.pl i Comperia.pl. Na podium znalazła się oferta na kwotę 10 000 zł, rozłożona na 24 raty (Bankier.pl – ranking z dnia 17.10.2012 r.; Comperia.pl – ranking z 07.11.2012 r. dla klientów przelewających wynagrodzenie na konto w eurobanku).
Osoby zainteresowane aktualną ofertą eurobanku mogą wnioskować o kredyt gotówkowy w kwocie  od 500 zł do 120 000 zł, którego spłata będzie rozłożona na okres od 3 do 84 miesięcy. Podczas składania wniosku w dowolnej placówce eurobanku należy okazać dowód osobisty i dokument potwierdzający uzyskiwany dochód. Takim dokumentem mogą być: wyciąg z konta potwierdzający uzyskiwany dochód, RMUA, PIT 11/PIT40 lub zaświadczenie z zakładu pracy o wysokości otrzymywanych zarobków. Możliwe jest także łączenie dochodów z drugą osobą, dzięki czemu można otrzymać wyższą kwotę, niż w przypadku indywidualnego wnioskowania o kredyt.
Szczegóły oferty, w tym informacje o opłatach i prowizjach dostępne są na www.eurobank.pl oraz w placówkach Banku. Przyjdź i sprawdź aktualną ofertę.