Raporty bieżące

• Wydarzenia kulturalne
  • Wyniki Finansowe

Zwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Banku Millennium

27 marca 2024 roku odbyło się Zwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Banku Millennium, m.in. podsumowujące aktywność biznesową i wyniki finansowe Banku i Grupy Kapitałowej Banku Millennium za 2023 rok. Prezes Zarządu Joao Bras Jorge przedstawił wyniki Banku i Grupy za 2023 rok, a WZA zatwierdziło m.in. roczne sprawozdanie finansowe, raport ESG i sprawozdanie Rady Nadzorczej za rok obrotowy 2023, udzieliło absolutorium wszystkim członkom Zarządu i Rady Nadzorczej oraz zadecydowało o przeznaczeniu zysku za 2023 rok w całości na kapitał rezerwowy.

Dowiedz się więcej -Zwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Banku Millennium

Bank Millennium i Fundacja Banku Millennium świętują tegoroczny „Global Money Week”. W tym roku również nie zabrakło nas podczas 8. edycji Kongresu Edukacji Finansowej i Przedsiębiorczości – inicjatywy organizowanej przez Warszawski Instytut Bankowości oraz Fundację GPW.

Dowiedz się więcej -Global Money Week i 8. edycja Kongresu Edukacji Finansowej i Przedsiębiorczości z udziałem Wojciecha Rybaka

Bank Millennium na podium rankingu Instytucja Roku

Bank Millennium z tytułem zwycięzcy w kategorii „Najlepszy Zdalny Proces Otwierania Konta” w plebiscycie portalu mojebankowanie.pl. Poznaliśmy właśnie rezultaty 9 edycji rankingu Instytucja Roku.

Dowiedz się więcej -Bank Millennium na podium rankingu Instytucja Roku

Senat ogłosił rok 2024 Rokiem Edukacji Ekonomicznej - poświęcony budowaniu świadomości ekonomicznej polskiego społeczeństwa. Fundacja Banku Millennium wraz z Bankiem Millennium również podążają za ideą edukacji finansowej. Przed nami wyjątkowy tydzień – Światowy Tydzień Pieniądza (ang. Global Money Week), to idealny czas by ogłosić, że już za chwilę ruszamy z kolejną, XII edycją autorskiego programu Fundacji Banku Millennium Finansowy Elementarz.

Dowiedz się więcej -Fundacja Banku Millennium rozpoczyna kolejną edycję Finansowego Elementarza - Rok Edukacji Ekonomicznej

Bank Millennium odświeża format reklamowy

Ruszyła nowa kampania TV Banku Millennium w odświeżonym formacie reklamowym. Nowy spot promuje konto Millennium 360° ze zwrotami za zakupy online zintegrowanymi w aplikacji oraz usługami wielowalutowymi.

Dowiedz się więcej -Bank Millennium odświeża format reklamowy

Bank Millennium podsumowuje swoje działania w obszarze ESG

Zrównoważony rozwój jest jednym z kluczowych elementów działalności Grupy Banku Millennium, a aspekty środowiskowe, społeczne i ładu korporacyjnego od lat stanowią integralną część strategii biznesowej. W opublikowanym Raporcie ESG wśród ambitnych celów, które Bank zrealizował w 2023 roku jest redukcja własnych emisji gazów cieplarnianych o 70%.

Dowiedz się więcej -Bank Millennium podsumowuje swoje działania w obszarze ESG

Bank Millennium z tytułem Solidny Pracodawca 2023

Już po raz dziesiąty z rzędu Bank Millennium został uhonorowany tytułem Solidny Pracodawca Roku. Nagroda przyznawana jest przedsiębiorstwom, które kierują się dbałością o bezpieczeństwo i warunki pracy oraz rozwój pracowników.

Dowiedz się więcej -Bank Millennium z tytułem Solidny Pracodawca 2023

Nowa reklama TV Konta Oszczędnościowego Profit Banku Millennium

Wystartowała nowa kampania TV Banku Millennium, promująca Konto Oszczędnościowe Profit. W ramach aktualnej promocji można zyskać nawet 6,25% w skali roku dla nowych środków, wpłaconych na Konto Oszczędnościowe Profit.

Dowiedz się więcej -Nowa reklama TV Konta Oszczędnościowego Profit Banku Millennium

W 2023 roku Fundacja Banku Millennium kontynuowała swoje dwa kluczowe programy: program edukacyjny Finansowy Elementarz oraz program wolontariacki Our People’23: Save the Planet . To kolejny rok dbałości o edukację finansową najmłodszych, a także koncentracji na ochronie Planety. Działalność w roku 2023 Fundacja podsumowała w opublikowanym w dniu dzisiejszym raporcie.

Dowiedz się więcej -Edukacja finansowa oraz ochrona planety głównymi działaniami Fundacji Banku Millennium w 2023 roku.

Wstępne nieaudytowane wyniki Grupy Kapitałowej Banku Millennium za 4 kw. 2023 r./2023 r.

Dowiedz się więcej -Dobre wyniki biznesowe, wzrost liczby klientów i dbałość o pozytywne doświadczenie klientów