w parze taniej na bis w eurobanku

05.06.13

Do końca lipca Klienci eurobanku będą mogli korzystać z oferty promocyjnej kredytu hipotecznego „W parze taniej – bis” i wybrać obniżoną marżę kredytu – już od 1,20% lub prowizję 0 zł.

Połącz dochody i zyskaj więcej

Promocja „W parze taniej – bis” jest ponownie dostępna dla Klientów, którzy w parze lub samodzielnie wykazują co najmniej dwa źródła dochodów. W ten sposób można uzyskać lepszą marżę oraz wyższą kwotę kredytu. – Promocja „W parze taniej” spotkała się z tak dużym zainteresowaniem Klientów, że zdecydowaliśmy się ją powtórzyć – mówi Wojciech Humiński, wiceprezes zarządu Euro Banku SA, odpowiadający m.in. za marketing i produkty bankowe. – Nasi Klienci chwalili również ciekawy przekaz reklamowy z udziałem Piotra Adamczyka, który pomylił kościoły i śluby – dodaje.

Promocyjna marża lub brak prowizji

W ofercie „W parze taniej - bis” można wybrać jeden z dwóch wariantów: niższą marżę lub brak prowizji. Poniższa tabela przedstawia wysokość marży dla dwóch lub więcej źródeł dochodu na kredyt.

LTV netto dla celu mieszkaniowego lub celu refinansowanie „Marża promocyjna” z prowizją 2% Marża z „promocyjną prowizją” 0 zł
 Marża dla 2 i więcej źródeł dochodu na kredyt
do 60% włącznie 1,20% 1,50%
od 60,01% do 85% włącznie 1,28% 1,58%
od 85,01% do 100% włącznie 1,28% 1,95%
Powyższe marże dostępne są dla Klientów, którzy zaciągają kredyt na cele mieszkaniowe lub na refinansowanie kredytu z innego banku. Możliwe jest również skredytowanie kwoty na cel dowolny lub konsolidacje innych kredytów, o ile ta kwota nie przekroczy 20% kwoty kredytu.

Dogodne warunki w eurobanku

Klienci eurobanku kwotę kredytu hipotecznego mogą przeznaczyć na cel mieszkaniowy lub na refinansowanie kredytu mieszkaniowego z innego banku. Raz w roku mogą skorzystać z wakacji kredytowych, czyli zawieszenia spłaty części kapitałowej raty kredytu. Już po 3 latach istnieje możliwość wcześniejszej spłaty kredytu bez dodatkowej prowizji. W eurobanku honorowane są różne źródła dochodu, w tym dochody z zagranicy. Przy budowie domu lub wykończeniu mieszkania przyjmowana jest przyszła wartość nieruchomości, dzięki czemu można uzyskać atrakcyjniejsze warunki finansowe kredytu.

Promocja obowiązuje dla Klientów, którzy w dniach od 1.06.2013 r. do 31.07.2013 r. złożą wniosek o kredyt hipoteczny, otworzą konto Online lub Prestige wraz z wpływem wynagrodzenia oraz przystąpią do ubezpieczenia na życie.
Aby skontaktować się z doradcą, wystarczy zadzwonić na infolinię (nr tel.: 19 000, koszt wg taryfy operatora) lub udać się do wybranej przez siebie placówki banku. Aktualna lista placówek banku znajduje się pod adresem:  https://www.eurobank.pl/placowki,22.html
Marża 1,2% lub prowizja 0 zł dostępne są dla osób otrzymujących łącznie co najmniej dwa dochody zaakceptowane przez Bank, zaciągających kredyt na cel mieszkaniowy lub refinansowy, założenia i przelewania wynagrodzenia na konto Online lub Prestige, przystąpienia i utrzymania ubezpieczenia na życie z oferty Banku przez cały okres kredytowania. Dodatkowym warunkiem wskazanej marży promocyjnej jest opłacenia prowizji 2% za udzielenie kredytu oraz LTV na poziomie max. 60%.
Marża zostaje podwyższona o 0,85 pp do czasu prawomocnego wpisu hipoteki na nieruchomości stanowiącej zabezpieczenie kredytu.
Promocyjna marża i prowizja dotyczy części kredytu przeznaczonego na cel mieszkaniowy lub refinansowy.
Szczegóły oferty, opłaty, prowizje oraz ogólne warunki ubezpieczeń i Regulamin promocji dostępne są na www.eurobank.pl i w placówkach Banku. Promocja trwa do 31.07.2013 r.