W parze taniej – kredyt hipoteczny eurobanku

26.02.13

Program „Rodzina na swoim” dobiegł końca. Mimo to spadające ceny mieszkań sprawiają, że nad decyzją o zakupie nieruchomości wciąż zastanawia się wiele osób. eurobank postanowił przygotować ofertę kredytu hipotecznego skierowaną zarówno do rodzin, singli jak i osób, które chciałyby wziąć kredyt z dowolną bliską osobą.
- Nowa oferta eurobanku to odpowiedź na zakończenie programu „Rodzina na swoim”. W eurobanku nie tylko małżeństwa mają szanse na uzyskanie atrakcyjniejszej oferty kredytu hipotecznego. Wystarczy połączyć swoje dochody z drugą osobą, niekoniecznie małżonkiem, aby uzyskać promocyjną marżę już od 1,11%. Również osoby posiadające więcej niż jedno źródło dochodów, mogą samodzielnie wnioskować o kredyt na promocyjnych warunkach - mówi Wojciech Humiński, wiceprezes zarządu Euro Banku SA, odpowiadający m.in. za marketing i produkty bankowe.

A Ty z kim weźmiesz kredyt hipoteczny?

W eurobanku dochody można łączyć dowolnie. Jak mówi w najnowszym spocie reklamowym Piotr Adamczyk - „kredyt hipoteczny możesz wziąć z mamą, tatą, a nawet z panem organistą”. Cały spot reklamowy „w parze taniej” dostępny jest na naszym kanale YouTube. Biorąc kredyt w parze lub wykazując samodzielnie co najmniej dwa źródła dochodów, uzyskamy wyższą kwotę kredytu i promocyjną marżę nawet 1,11%.

Wybierz promocyjną marżę od 1,11% lub prowizję 0zł

W promocji „w parze taniej” można wybrać jeden z dwóch wariantów: niższą marżę lub brak prowizji. Poniższa tabela przedstawia wysokość marży w obu opcjach:

LTV netto dla celu mieszkaniowego lub celu refinansowanie „Marża promocyjna”
z prowizją 2%
Marża z „promocyjną prowizją” 0 zł
  Marża dla 2 i więcej źródeł dochodu na kredyt
do 60% włącznie 1,11% 1,41%
od 60,01% do 85% włącznie 1,19% 1,49%
od 85,01% do 100% włącznie 1,59% 1,89%

Dogodne warunki w eurobanku

Klienci eurobanku kwotę kredytu hipotecznego mogą przeznaczyć na cel mieszkaniowy lub na refinansowanie kredytu mieszkaniowego z innego banku. Raz w roku mogą skorzystać z wakacji kredytowych, czyli zawieszenia spłaty części kapitałowej raty kredytu. Już po 3 latach istnieje możliwość wcześniejszej spłaty kredytu bez dodatkowej prowizji. eurobank honoruje różne źródła dochodu, w tym dochody z zagranicy. Przy budowie domu lub wykończeniu mieszkania, przyjmowana jest przyszła wartość nieruchomości, dzięki czemu można uzyskać atrakcyjniejsze warunki finansowe kredytu.
W ramach oferty eurobanku można skorzystać z odpowiedniego ubezpieczenia (m.in. na życie, od utraty pracy). Aby skontaktować się z doradcą, wystarczy zadzwonić na infolinię (nr tel.: 19 000, koszt wg taryfy operatora) lub udać się do wybranej przez siebie placówki banku. Lokalizacje placówek banku dostępne są pod adresem: https://www.eurobank.pl/placowki,22.html

Marża 1,11% lub prowizja O zł dostępne są  dla osób otrzymujących łącznie co najmniej dwa dochody zaakceptowane przez Bank, zaciągających kredyt na cel mieszkaniowy lub refinansowy, założenia i przelewania wynagrodzenia na konto Online lub Prestige, przystąpienia i utrzymania ubezpieczenia na życie z oferty Banku przez cały okres kredytowania. Dodatkowym warunkiem wskazanej marży promocyjnej jest opłacenia prowizji 2% za udzielenie kredytu oraz LTV na poziomie max. 60%.
Marża zostaje podwyższona o 0,85 pp do czasu prawomocnego wpisu hipoteki na nieruchomości stanowiącej zabezpieczenie kredytu.
Promocyjna marża i prowizja dotyczy części kredytu przeznaczonego na cel mieszkaniowy lub refinansowy. Szczegóły oferty, opłaty, prowizje oraz ogólne warunki ubezpieczeń i Regulamin promocji dostępne są na www.eurobank.pl i w placówkach Banku. Promocja trwa do 31.05.2013 r.